Friday, 18 September 2009

Torsdagstøysejobb

Idag rusla jeg ned til kjøkkenet rundt halv tre for å spise frokost, for så å få beskjeden om at jeg ikke hadde tid, men måtte gå og smake på cognac. Så jeg gjorde. Vi dro til denne plassen; meg, sjefen, den andre nye, og min venninne. Og smakte på Brillet Cognac.
Sjølveste Brillet-arvingen var der for å snakke med oss på sin fransk-engelske stotring. No offence, men det var av og til litt vanskelig å høre hva han sa. Den franske aksenten var tydelig. Men jeg fikk med meg det meste. At kun cognac fra Cognac kan kalles cognac, visste jeg. Men jeg fikk også vite at dersom cognacen var laga av druer fra Grand Champagne-området, ville smaken på cognacen bli mer fruktig og fyldig. Dersom druene var fra Petit Cognac ville smaken på cognacen være midere og kanskje noe søtere. Mesteparten av cognacen fra Brillet er fra druer fra Grand Champagne. Vi smakte mye rart, fra Amundsen VS til Brillet Très Rare Reserve Limitée (en relativt DYR cognac... som også var innmari god).

Så skulle jeg på jobb. Helt aleine. Det gikk i og for seg ganske bra. Jeg lagde både Mojito, Bloody Mary og Long Island Ice Tea uten veldig store problemer (og uten veldig fantastisk resultat - men øvelse gjør mester!).

Jeg fikk 66 kroner i tips. Det vil si at jeg har økt med en krone. Dessuten var skjenkebevilgninga innom for å kikke. Spennende det også, jeg føler jeg lærer alt på en gang.

Nå hører jeg på Efterklang og gleder meg til konsert om ei uke. Mon tro om jeg må forhåndsbestille billetter.

Og jeg gleder meg til å se Gossip Girl.

No comments:

Post a Comment